Ik blijf mijzelf uitdagen

Wie ben ik?

Mijn naam is Patricia van Alderen. Ik kom oorspronkelijk uit het plaatsje Gilze in Noord-Brabant, maar ik woon nu al een geruime tijd in Tilburg. Ik heb de opleiding tot verzorgende IG afgerond en ik ben een tijdje werkzaam geweest in de zorg. Ik werd constant geconfronteerd met ziekte en vooral ook mensen die chronisch ziek waren. Ik ben een persoon die graag voor de ander zorgt, alleen kwam dat niet goed tot zijn recht in de zorg. Er was nu eenmaal geen tijd om bijvoorbeeld dat luisterend oor te bieden aan de zieke. Dit zorgde ervoor dat ik niet langer in de zorg wilde werken. Ik werk momenteel al tien jaar bij een zorgverzekeraar waarbij ik mensen help met vragen rondom de zorg en de vergoeding daarvan.

In mijn tienerjaren kreeg ik de ziekte van pfeiffer. Dit zette mijn wereld op zijn kop. Ik had opgezwollen lymfeklieren in mijn hals die enorm pijn deden, chronisch keelontsteking en ik was altijd moe. Dit virus kon ik niet met een pilletje bestrijden. Ik moest verplicht rust nemen en hierdoor was ik een half jaar uit de running. Na dat half jaar krabbelde ik langzaam weer op. Ik schreef mij in voor een nieuw schooljaar en hoopte dat ik mij snel beter zou voelen. Deze ziekte is helaas nooit helemaal uit mijn lichaam verdwenen. Ik bleef mij moe voelen en een algehele malaise ervaren. De huisarts heeft mij vaak in zijn praktijk gezien. Ze stuurde mij altijd naar huis met de melding; er is niets gevonden. Natuurlijk is dat wat je wilt horen. Maar in mijn geval was dat anders, want ik voelde mij niet goed. Wat had ik graag op dat moment hulp gekregen. Iemand die met mij meedenkt en kijkt en vraagt wat heb jij nu nodig? Wat kan de oorzaak zijn van wat je voelt?

Ik kon het niet volhouden in de zorg, met de wisselende diensten. Het maakte mij letterlijk ziek. Mijn lichaam kon dat niet handelen. Ik heb toen het besluit genomen om een avondscholing te gaan volgen tot administratief medewerker. Dan kon ik een baan op kantoor gaan zoeken. Dat is mij gelukt. Deze baan is een kantoorbaan geworden bij een zorgverzekeraar waarbij ik mijn medische kennis kon inzetten. De regelmaat deed mij goed. Het werk vond ik super leuk wat ervoor zorgde dat ik mij beter ging voelen.

Omdat ik mij vitaal voelen belangrijk vind ben ik nog een opleiding tot voedingsdeskundige gaan volgen. Gewoon om eens meer te weten te komen wat voeding voor ons lichaam kan doen. Ik geloof erin dat voeding een medicijn voor ons lichaam kan zijn. Ik kwam tot de ontdekking dat ik hier echt mijn werk van wilde maken. En dus startte ik met de opleiding integraal leefstijl-en vitaliteitscoaching via de Mark Academy  Voeding is een onderdeel van ons leven maar we hebben ook met andere onderwerpen te maken. Zoals onze zingeving, onze gedachtes en overtuigingen, emoties en zelfsturing. Ik wil anderen helpen een vitaler en gelukkig leven te leiden. En soms heb je daar even hulp bij nodig. Ik help je graag dat helder te krijgen.

Volg mij op Social Media:

Voedingsdeskundige

Een opleiding waarin ik alles leerde over macro- en micronutrienten. Welke voedingsstoffen hebben we nodig om gezond te blijven.

Integraal leefstijl-en vitaliteitscoach

Een opleiding waarin verschillende onderwerpen aan bod kwamen. Ik als coach, mens en ondernemer. Ik leerde verschillende coachtecknieken op verschillende domeinen zoals fysiek, mentaal, emoties, zingeving en pro-activiteit.

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?